3.3 C
Swarzędz
wtorek, 30 listopada 2021

Czym są bufety gastronomiczne?

Zobacz także

Bufety gastronomiczne i bary wyspowe dla gastronomii

Bufety gastronomiczne to bardzo popularne urządzenia, które mają formę barku samoobsługowego. Występują dwa główne rodzaje tego typu bufetów: barki samoobsługowe grzewcze oraz barki samoobsługowe chłodnicze. To, na jaki produkt ostatecznie się zdecydujemy, jest uzależnione od tego, co chcemy serwować naszym gościom. Jeżeli mają to być sałatki lub inne potrawy, które podaje się na zimno, to zdecydowanie lepszą opcją jest zainwestowanie w bufety gastronomiczne chłodnicze. Najczęściej tego typu urządzenia posiadają regulację od 2 do około 8-10 stopni C, dzięki czemu przechowywane jedzenie utrzyma swoją temperaturę. Jeżeli serwujemy głównie ciepłe potrawy, jak warzywa, dania jednogarnkowe, mięsa i inne dodatki, to zdecydowanie warto kupić bufety gastronomiczne grzewcze. Potrawy, które zostały wcześniej podgrzane, zachowają swoją temperaturę i wyjątkowy smak, co z pewnością zachwyci Twoich gości i klientów! Bufety gastronomiczne mogą z powodzeniem być stosowane w restauracjach, barach, hotelach, stołówkach i jadłodajniach, a także w firmach cateringowych i innych profesjonalnych lokalach gastronomicznych.

Witryny i bufety chłodnicze – jakie urządzenie wybrać?

Tak, jak już wspominaliśmy, bufety chłodnicze pozwalają na przechowywanie produktów spożywczych i gotowych potraw w odpowiedniej temperaturze, aby nie nie straciły one swojej świeżości, a także wartości odżywczych. Jeżeli zależy nam na zadowoleniu naszych klientów, którzy będą doceniać nasza kuchnię i regularnie wracać do naszego lokalu, musimy zadbać o prawidłowe przechowanie żywności. W witrynach chłodniczych możemy przechowywać nie tylko sałatki, ale również owoce i surowe warzywa, garmażerkę i inne wyroby mięsne. Decydując się na zakup konkretnej witryny chłodniczej weźmy przede wszystkim pod uwagę jej parametry, materiały, z których została wykonana, a także moc urządzenia i minimalną oraz maksymalną temperaturę, którą oferuje. Bufety chłodnicze są dostępne w wielu wariantach – zarówno urządzeń posiadających tylko 4 pojemniki, jak również wersje wyposażone w większa ich ilość. Produkt, który wybierzemy, powinien być dostosowany do naszych potrzeb i ilości serwowanego w naszym lokalu jedzenia.

Stwórz bufet na indywidualne zamówienie!

Bufety gastronomiczne, które są dostępne na rynku, mogą nie spełniać Twoich oczekiwań. Są to produkty wymyślone przez producenta, który bazuje na stałych projektach, a w wielu przypadkach restauratorzy i właściciele firm mają nieco inną wizję. Rozwiązaniem tej sytuacji jest wykonanie bufetu gastronomicznego na indywidualne zamówienie, co nie zawsze jest łatwo dostępne i proste w przygotowaniu. Rozwiązanie tego problemu przygotował dla Was sklep internetowy Gastromania.pl, który oferuje swoim klientom sprowadzanie konkretnych bufetów na zamówienie, a także przygotowanie całkowicie spersonalizowanego projektu. W sklepie pracują osoby z dużym doświadczeniem, które znają branżę gastronomiczną od podszewki, dzięki czemu są w stanie doradzać swoim klientom najlepsze rozwiązania. Witryna może być wykonana w dowolnym kształcie i kolorze – zgodnie z oczekiwaniami i wskazówkami klienta. Jest to naprawdę dobre rozwiązanie, które pozwoli Ci na stworzenie idealnego bufetu gastronomicznego – dokładnie takiego, jak chcesz!

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -